• U košarici nema proizvoda.

Biljke za dnevne sobe

  /    /    /  Biljke za dnevne sobe

Prikazuje se svih 42 rezultata

Sobne biljke su izvrstan način da unesete prirodu u svoj dom, a također mogu poboljšati kvalitetu zraka, smanjiti stres i popraviti raspoloženje. U ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko sobnih biljaka koje su lako održavati i savršene su za dnevne sobe, te mogu uspijevati u različitim uvjetima osvjetljenja i vlažnosti.

Biljke za slabo svjetlo

Zamija (Zamioculcas zamiifolia)

Ova biljka je poznata po tome da podnosi i manjak svjetla i može preživjeti u širokom rasponu temperatura i vlažnosti. Ima debele, sjajne listove i može narasti do 3 metra u visinu.

Potos (Epipremnum aureum)

Ovo je još jedan odličan izbor za dnevne prostore, budući da nije zahtjevna za održavanje i odlična je za čišćenje zraka. Potos razvija duge izdanke koje možemo uzgajati da rastu uz potporu ili ih pustiti da vise prema dolje i rastu kao viseća biljka.

Sobne biljke za puno svjetla

Monstera deliciosa

Monstera deliciosa, također poznata kao filodendron s prorezanim lišćem, tropska je biljka koja potječe iz Meksika i Srednje Amerike. Poznata je po velikim, sjajnim lišćem koje ima karakteristične rupe ili proreze, zbog čega je biljka dobila svoje općenito ime. Može narasti prilično velika, s listovima duljine 2-3 metra. Biljka voli svijetlu, difuznu svjetlost i podnosi širok raspon temperatura i vlažnosti. Odličan je izbor za izražajni komad u dnevnim sobama i može se uzgajati da se penje po mreži ili kokosovoj potpori.

Monstera Monkey mask i monstera minima

Monstera Monkey mask i minima su manje sorte Monstere deliciose. Listovi Monstere Monkey mask su manji, a biljka je kompaktnija. S druge strane, listovi biljke minima su još manji, što je čini odličnim izborom za manje prostore gdje može penjati. Zapravo, monstera minima je Rhaphidophora Tetrasperma, ali ima nadimak monstera zbog sličnog izgleda lišća.

Palma Howeja

Palma Howeja, također poznata kao Kentia palma, još je jedna popularna sobna biljka koja može uspijevati u različitim uvjetima svjetla. Ova palma potječe s otoka Lord Howe uz obalu Australije i može narasti do 6 metara visine s dugim pernatim listovima. Sporo rasteća je biljka koja voli svijetlu, difuznu svjetlost i podnosi nisku vlažnost.

Palma Areka

Palma areka potječe s Madagaskara i još je jedan odličan izbor za sobu s jakim ili srednjim svjetlom i uspijeva čak i u uvjetima niske vlažnosti. Može narasti do 6 metara visine s dugim, pernato oblikovanim listovima.

Juka

Juka je otporna biljka koja može uspijevati u uvjetima s puno svjetla i niskom vlažnošću. Prirodna joj je domovina u pustinjama jugozapadnog dijela Sjedinjenih Država i Meksika, a može narasti do 10 metara visine s debelim bodljikavim listovima.

Dracena

Dracena je tropska biljka koja može uspijevati u različitim uvjetima svjetla, ali najviše voli svijetlu, difuznu svjetlost. Potječe iz tropske Afrike i može narasti do 15 metara visine. Nije zahtjevna za održavanje i podnosi nisku vlažnost.

Strelicija (Bird of Paradise i Nicolai Alba)

Strelitzia, poznata i kao Bird of Paradise, tropska je biljka koja potječe iz Južne Afrike. Poznata je po velikim, ptici sličnim cvjetovima u narančastim i plavo-bijelim nijansama. Boja cvijeta varira ovisno o vrsti strelitzije. Poznate su Bird of Paradise i Nicolai Alba. Voli svijetlu, difuznu svjetlost i može uspijevati u uvjetima niske vlažnosti. Može narasti do 6 metara visine i odličan je izbor za dodavanje tropskog dodira u vašu dnevnu sobu.

Na kraju, važno je napomenuti da postoji mnogo sobnih biljaka koje su lako održavati i savršene za dnevne sobe, te mogu uspijevati u različitim uvjetima svjetla i vlažnosti. Bez obzira imate li malo svjetla, puno svjetla ili nisku vlažnost, postoji biljka koja će vam odgovarati. Prije kupnje provjerite specifične potrebe svake biljke i uživajte u prirodnoj ljepoti koju unose u vaš dom.