• U košarici nema proizvoda.

Opći uvjeti

  /  Opći uvjeti

Internetsku prodaju na dzungla-plants.hr obavlja DŽUNGLA PLANTS d.o.o, Peruzzijeva ulica 84B, Ljubljana, 1000 Ljubljana. Matični broj 8716633000. Direktor društva je Tjaša Jarc.

 

Kupcem se smatra svaka osoba koja se registrira na stranice dzungla-plants.hr te elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod.

Kupac registracijom potvrđuje da je punoljetna i poslovno sposobna osoba.

Kupnju u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobnih osoba mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe kupnju mogu zaključiti samo uz suglasnost svog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Registracijom se potvrđuje status kupca u skladu s navedenim.

Za postupanje suprotno navedenom DŽUNGLA PLANTS d.o.o ne snosi nikakvu odgovornost.

Sve cijene izražene su u hrvatskoj valuti i sadržavaju PDV po važećoj stopi. Važeće su cijene i ostale pogodnosti koje su na snazi na dan zaprimanja narudžbe.

Izvornik računa primate prilikom plaćanja odnosno dostave.

Uvjeti kupnje/prodaje proizvoda putem dzungla-plants.hr određeni su ovim Općim uvjetima koje kupac prihvaća prilikom narudžbe. Kupnja/prodaja proizvoda provodi se kroz sljedeće etape: registracija, narudžba, plaćanje, dostava, povrat proizvoda.

 

Registracija

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ako dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, molimo Vas da u čim skorijem roku ažurirate Vaš korisnički račun na dzungla-plants.hr u rubrici “Moj profil”.

 

Naručivanje

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem dodavanjem u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenima u trenutku kada kupac prođe cijeli proces narudžbe. Potvrdu o prihvatu narudžbe šaljemo na Vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom registracije. Ako ne dobijete e-mail o prihvatu narudžbe, molimo Vas da provjerite nalaze li se proizvodi u Vašoj košarici te ponovite proces naručivanja.

DŽUNGLA PLANTS d.o.o obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ako DŽUNGLA PLANTS d.o.o nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca e-mailom radi zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni.

 

Plaćanje

Kupac se obavezuje naručene proizvode platiti DŽUNGLA PLANTS d.o.o jednim od sljedećih načina plaćanja:

Online plaćanje kreditnom karticom

Kartica se ne tereti automatski, već se tereti tek kod odašiljanja robe. Prilikom naručivanja bit ćete preusmjereni na WSPay sigurni sustav online naplate, gdje ćete dovršiti kupovinu unosom broja Vaše kartice, sigurnosnog koda i datuma njezine valjanosti. Broj kartice šalje se SSL zaštićenom vezom WSPay-u. Jamčimo za sigurnost Vaših podataka. Podaci su šifrirani i ne mogu se zlouporabiti.

Internet bankarstvo, opća uplatnica

Plaćate prije preuzimanja robe.

 

Dostava

Naručene proizvode dostavljamo dostavnom službom GLS.

Cijene dostave istaknute su na dzungla-plants.hr i u njima je sadržan pripadajući PDV. Cijene dostave aktiviraju se kod naručivanja.

99% pošiljka, dostavljamo dan nakon pakiranja pošiljke, osim za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze te se navedeni rok isporuke produžuje za dva radna dana.

U rokove isporuke ne računaju se:

  • dan prijama narudžbe;
  • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese primatelja;
  • vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje dzungla-plants d.o.o.;
  • subote i nedjelje, te praznici i blagdani po hrvatskim propisima.

Radno vrijeme službe za zaprimanje narudžbi i vlastitu distribuciju jest od ponedjeljka do petka od 8.00 do 15.00 sati, a u slučaju dostave trećom osobom u skladu s njezinim radnim vremenom

 

Povrat i zamjena

Naručeni proizvodi bit će složeni na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku i ako pošiljka ima vanjskih oštećenja, ne zaprima istu nego je odmah vraća dostavljaču uz napomenu da je proizvod oštećen.

Kupac ima pravo odustati od narudžbe i o tome nas obavijestiti na e-mail: [email protected] ili na adresu DŽUNGLA PLANTS d.o.o., Peruzzijeva 84b,1000 Ljubljana u roku od 15 dana od dana primitka pošiljke. Primljene proizvode zajedno s izvornim računom morate vratiti neoštećene u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini unutar 15 dana od dana primitka robe. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove vraćanja podmiruje kupac. Novac za plaćenu robu vratit ćemo u roku od 15 dana od našeg zaprimanja proizvoda. Trošak povrata novca tereti kupca.

Ako se radi o odustajanju od narudžbe koje ne uključuje povrat proizvoda već samo novčane uplate, uplaćeni novac vraća se kupcu u roku od 8 dana od zaprimanja zahtjeva kupca za povratom uplaćenog iznosa.

Kupac nema pravo na povrat proizvoda u slučajevima određenim člankom 49. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac ima pravo na zamjenu, na povrat novca ili bon za sljedeću kupovinu u slučaju kada je isporučen proizvod koji nije naručen ili ako je riječ o proizvodu s kvalitativnim nedostacima (uništena biljka, razbijeni lonci). Reklamaciju je potrebno prijaviti Džungli e-mailom na [email protected]. Na način dogovoren s Džunglinom prodajom, proizvod zajedno s izvornim računom vratiti neoštećen u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini zajedno s pisanom reklamacijom koja mora sadržavati razlog za zamjenu u roku od 15 dana od dana primitka. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove zamjene snosi DŽUNGLA PLANTS d.o.o.

Naručene proizvode šaljemo odmah po primitku robe na naše skladište.

 

Zaštita osobnih podataka

DŽUNGLA PLANTS d.o.o prikuplja osobne podatke kupaca samo u nužnoj mjeri za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unapređenje odnosa s kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

DŽUNGLA PLANTS d.o.o se obvezuje štiti osobne podatke kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka kupca osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke kupaca.

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Kupac u svakom trenutku može pisanim putem zatražiti trajnu ili privremenu zabranu korištenja svojih osobnih podataka.

 

Ostale odredbe

DŽUNGLA PLANTS d.o.o ovlaštena je bez prethodne obavijesti mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cjenike, druge podatke vezane uz on-line prodaju kao i sav ostali sadržaj na dzungla-plants.hr. DŽUNGLA PLANTS d.o.o nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Internetska stranica dzungla-plants.hr uključuje linkove na druge internetske stranice za čiji sadržaj DŽUNGLA PLANTS d.o.o. nije odgovorna niti ga kontrolira te stoga korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik. Na internetskim stranicama dzungla-plants.hr moguće je oglašavanje a oglašivači su odgovorni da materijali za oglašavanje budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. DŽUNGLA PLANTS d.o.o. nije odgovorna za bilo kakve pogreške i nepravilnosti marketinških materijala.

Sadržaj na dzungla-plants.hr autorski je i zaštićen je sukladno odredbama Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, te se može koristiti samo za osobne potrebe u nekomercijalne svrhe.

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda ne moraju nužno biti identični proizvodu. Nastojimo što točnije prikazati i opisati artikle. Međutim, zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

DŽUNGLA PLANTS d.o.o. se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi prilikom korištenja dzungla-plants.hr mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup na dzungla-plants.hr i na podacima pohranjenima na istim uređajima ako je šteta nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. Također DŽUNGLA PLANTS d.o.o. je oslobođena svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje dzungla-plants.hr.

Prilikom registracije na dzungla-plants.hr bit ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašim korisničkim računom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem putem e-maila [email protected], kako bismo Vam dali upute za izmjenu Vaše lozinke.
 Ako postoji bilo kakva sumnja na propust u sigurnosti, DŽUNGLA PLANTS d.o.o. ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati Vaš korisnički račun.

Sve stranice dzungla-plants.hr prodavaonice na kojima se obavlja razmjena povjerljivih podataka (lozinka, plaćanje putem interneta) zaštićene su uporabom SSL sigurnosnog protokola (128-bitna zaštita podataka). SSL zaštitno kodiranje je standardna tehnologija zaštite podataka koja omogućava sigurnu razmjenu podataka između Vašeg preglednika i stranica dzungla-plants.hr.

dzungla-plants.hr koristi “kolačiće” isključivo kao identifikator sesije, odnosno “kolačiće” sadrži tzv. “session id”, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije dzungla-plants.hr prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika, te na taj način omogući kupnju.

Usluge koje Vam pruža DŽUNGLA PLANTS d.o.o. prodavaonica ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje ) te usluge za pristup našim stranicama. DŽUNGLA PLANTS d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja/pretraživanja internetskih stranica.