• U košarici nema proizvoda.

Malo vode

  /    /    /  Malo vode

Prikazuje se 51 rezultat

Unutrašnje biljke su divan dodatak svakom domu, ali zalijevanje može predstavljati problem za one koji žive u sušnim područjima ili jednostavno ne žele provoditi previše vremena zalijevajući. Srećom, postoje unutarnje biljke koje ne zahtijevaju puno vode. Evo nekoliko odličnih opcija za unutarnje biljke koje zahtijevaju malo zalijevanja.

Sansevieria

Sansevieria, poznata i kao maćehin jezik, je unutarnja biljka idealna za malo zalijevanja. Biljka ima debele sočne listove koji zadržavaju vlagu i omogućuju joj preživljavanje u sušnim uvjetima. Sansevieria zahtijeva samo umjereno zalijevanje. Tlo mora biti potpuno suho prije nego ponovno zalijete biljku. Zimi se zalijevanje smanjuje na minimum.

Zamia

Zamia je unutarnja biljka, poznata i kao ZZ biljka. Biljka ima debele listove koji zadržavaju vlagu i omogućuju rijetko zalijevanje. Također je jedna od najpopularnijih unutarnjih biljaka zbog jednostavne njege. Između zalijevanja, trebate pričekati da se zemlja potpuno osuši i možete pričekati da se gomoljci na vrhu zemlje lagano naboraju prije nego što ponovno zalijete. Zimi je možete zalijevati čak i rjeđe, možda samo jednom mjesečno.

Kaktusi i sukulenti

Kaktusi i sukulenti su odličan izbor za one koji traže unutarnje biljke koje zahtijevaju malo zalijevanja. Ove biljke su dizajnirane da zadržavaju vlagu i prežive u sušnim uvjetima. Kaktusi i sukulenti ne trebaju puno vode. Zimi se zalijevanje može svesti na minimum, a tijekom ljeta biljke možete zalijevati otprilike jednom tjedno ili čak rjeđe. Zimi ih možete premjestiti na svijetlo i hladno mjesto s minimalno 10 Celzijevih stupnjeva.

“String of hearts”, “String of pearls” i “String of turtles”

Biljke iz roda “string” su unutarnje biljke idealne za malo vode. Biljka ima male sočne listove koji zadržavaju vlagu i omogućuju joj preživljavanje u sušnim uvjetima. Zapravo su to vrste sukulenata i peperomija koje zahtijevaju zalijevanje tek kad se zemlja potpuno osuši između zalijevanja. Kod “string of hearts” možete pričekati između zalijevanja dok gornji listovi lagano omekšaju prije nego što ponovno zalijete biljku.

Pothos

Pothos, poznat i kao Epipremnium, je unutarnja biljka idealna za malo zalijevanja. Možete je zaliti kada se polovica zemlje osuši, ali će vam biti zahvalna ako je zalijete kada je tlo samo malo suho.

Hoya

Hoya, poznata i kao vošćenka, je unutarnja biljka poznata po svojim listovima i cvjetovima. Biljka ima debele sočne listove koji joj pomažu zadržati vodu. Kod hoye provjerite gornje listove; kada postanu lagano mekani, možete zalijeti biljku. Pravilno zalijevanje i redovno gnojenje rezultirat će prekrasnim cvjetovima kod hoye.

Tillandsia

Tillandsia, poznata i kao zračna biljka, je unutarnja biljka koja ne zahtijeva tlo jer apsorbira vlagu iz zraka. Tillandsia zahtijeva samo povremeno prskanje vodom. Biljku možete potopiti u vodu jednom tjedno ili je prskati vodom dva puta tjedno.

Skrb o unutarnjim biljkama koje zahtijevaju malo vode

Ako želite da vaše unutarnje biljke ostanu zdrave i živahne, morate se brinuti o njima na ispravan način. Evo nekoliko savjeta za brigu o unutarnjim biljkama koje zahtijevaju malo vode:

Odaberite pravo tlo: Koristite tlo koje dobro zadržava vlagu i polako je oslobađa. Preporučujemo mješavinu crne treseta, perlita, kore i malo kokosovog treseta.

Ne zalijevajte previše: Većina unutarnjih biljaka koje zahtijevaju malo vode ne treba puno vode. Zalijte ih samo kada je tlo potpuno suho.

Smanjite zalijevanje zimi: Tijekom zimskih mjeseci smanjite zalijevanje na minimum, jer unutarnje biljke tada ne trebaju mnogo vode.

Nemojte koristiti previše gnojiva: Previše gnojiva može oštetiti biljke. Koristite gnojivo umjereno, sukladno uputama proizvođača.

Osigurajte dobro osvjetljenje: Iako unutarnje biljke koje zahtijevaju malo vode ne trebaju mnogo vlage, i dalje im treba dobro svjetlo. Osigurajte da biljke dobiju dovoljno svjetla kako bi normalno rasle i razvijale se.

Unutarnje biljke su sjajan način za osvježavanje vašeg doma ili ureda. Ako imate problema s zalijevanjem ili jednostavno ne želite provesti previše vremena brinući se o biljkama, unutarnje biljke koje zahtijevaju malo vode odličan su izbor. Navedene biljke su otporne i preživjet će u suhim uvjetima, što znači da ih ne trebate često zalijevati. Da biste vaše unutarnje biljke koje zahtijevaju malo vode održali zdravima, koristite odgovarajuće tlo, rijetko zalijevajte, umjereno gnojite i osigurajte dobru osvjetljenost. Na kraju, pobrinite se da odaberete unutarnje biljke koje odgovaraju vašem ukusu i stilu vašeg doma ili ureda. Pravilnom njegom, ove biljke mogu trajati godinama i dodati život i boju vašem prostoru.