• U košarici nema artikla.

Biljke za urede

  /    /    /  Biljke za urede

Prikazuje se 21 rezultat

Sobne biljke su izvrsan dodatak za svaki uredski prostor, budući da mogu poboljšati kvalitetu zraka, smanjiti stres i unijeti dašak prirode u okolinu. Evo nekoliko biljaka koje su lako održavati i savršene su za ured:

 1. Potos (Pothos): Potos je poznat po svojim srcolikim listovima koji mogu biti žuti, bijeli ili svijetlo zeleni. Vrlo je popularna sobna biljka jer je lako njegovati i podnosi slabu svjetlost. Potos je također poznat po svojoj sposobnosti čišćenja zraka, uklanjajući onečišćivače poput formaldehida i ugljičnog monoksida. Odličan je izbor za ure jer ga možete uzgajati kao penjača ili ga pustiti da visi iz viseće košare.
 2. Monstera: Monstera je tropska biljka poznata po svojim velikim, sjajnim listovima koji mogu unijeti dašak džungle u svaki ured. Listovi često imaju rupice i mogu narasti i do 3 metra u duljinu. Lako se održava, a najbolje uspijeva na svijetlom, difuznom svjetlu. Također je poznata po svojim sposobnostima čišćenja zraka i može smanjiti razinu toksina u zraku.
 3. Dracena: Ova biljka dolazi u raznim sortama, što znači da možete odabrati onu koja najbolje odgovara vašem ukusu. Zahtijeva umjerenu svjetlost i lako je njegovati.
 4. Fikus (Ficus): Fikus je poznat po svojem visokom stablu i svijetlo zelenim listovima. Treba mu svijetlo, difuzno svjetlo i redovito zalijevanje.
 5. Lavanda: Lavanda ne samo da predivno miriše, već je i izvrsna za smanjenje stresa. Treba joj puno svjetla, pa je idealna za ure s puno prirodne svjetlosti.
 6. Bambusova palma (Bamboo Palm): Ova palma odlična je za čišćenje zraka i unosi tropski osjećaj u ured. Raste u umjerenoj svjetlosti i lako je održavati.
 7. Anthurium (Flamingo Flower): S izražajnim crvenim cvjetovima, ova biljka će sigurno privući pažnju. Treba joj svijetlo, difuzno svjetlo i redovito zalijevanje.
 8. Kaktusi i sukulenti: Ovi su idealni za iznimno zaposlene ure jer zahtijevaju malo održavanja. Samo povremeno zalijevanje i svijetlo svjetlo su dovoljni.
 9. Mirna ljiljana (Peace Lily): Mirna ljiljana je popularan izbor za čišćenje zraka. Treba joj svijetlo, difuzno svjetlo i umjereno zalijevanje.
 10. Sansevieria (Zmajevec): Ovo je odličan izbor za ure s malo svjetla i rijetko zalijevanje. Poznata je i po svojim sposobnostima čišćenja zraka.
 11. Zamija: Ova biljka je poznata po debelim, voskastim listovima i sposobnosti preživljavanja u uvjetima s malo svjetla. Također je poznata po svojim sposobnostima čišćenja zraka.
 12. Ficus lyrata: Ova velika i dramatična biljka savršena je za ure. Poznata je po svojim velikim, sjajnim zelenim listovima koji mogu narasti do 2 metra duljine, a imaju jedinstven oblik lista u obliku violine. Najbolje uspijeva na svijetlom, difuznom svjetlu, ali podnosi i slabu svjetlost. Također je poznata po svojim sposobnostima čišćenja zraka.

Općenito, ove jednostavno održavane sobne biljke odličan su dodatak uredskim prostorima jer mogu poboljšati kvalitetu zraka, smanjiti stres i unijeti dašak prirode. Osim toga, lako ih je njegovati i podnose razne uvjete svjetlosti i temperature, što ih čini idealnima za svaki ured.