• U košarici nema proizvoda.

Biljke za balkone na suncu

  /    /    /  Biljke za balkone na suncu

Prikazuje se svih 56 rezultata

Stvori prekrasni zeleni raj na svom sunčanom balkonu uz prave biljke. U ovom članku predstavit ćemo vam biljke koje se dobro nose s jakim poslijepodnevnim suncem, koje svaka biljka ne podnosi. Važno je odabrati biljke koje podnose snažno sunce, jer inače vaše biljke mogu biti opečene suncem. Evo popisa biljaka koje preporučujemo za jaku sunčanu svjetlost.

Agrumi Agrumi su popularan izbor za sunčane balkone jer dobro uspijevaju u toplim i sunčanim uvjetima. Limuni, limete, naranče i ostali agrumi jednostavni su za uzgoj u posudama i na vašem balkonu dodaju svjež citrusni miris. Agrumi trebaju dobro drenirano tlo i redovito zalijevanje, ali pazite da ne pretjerujete s vodom jer to može uzrokovati truljenje korijena.

Fatsia Fatsia je prekrasna biljka koja proizvodi dugačke elegantne cvjetove i može dodati dašak tropskog ozračja na vaš balkon. Ova biljka zahtijeva mnogo sunčane svjetlosti, stoga se pobrinite da dobiva dovoljno direktnog sunca tijekom dana. Fatsia zahtijeva dobro drenirano tlo i zalijevanje kada se površinski sloj zemlje osuši. Za dulje i češće cvjetanje preporučujemo gnojenje s Biobizz Bio-Bloom gnojivom.

Aloe Vera Aloe vera je biljka koja ima mnoge zdravstvene i ljepote koristi i stoga je popularna i kao sobna biljka. Međutim, dobro će uspijevati i na sunčanom balkonu. Aloe vera zahtijeva dobro drenirano tlo i umjereno zalijevanje, budući da je vrsta sukulenta, zalijevajte je umjereno kako biste izbjegli truljenje korijena.

Banana Tree Banana Tree je zanimljiva biljka za sunčane balkone. Njihovi veliki zeleno-žuti listovi dodaju tropski izgled vašem balkonu. Banana Tree zahtijeva dobro drenirano tlo i redovito zalijevanje kako bi uspijevao. Ljeti ga možete zalijevati svaku večer ili jutro. Ako ga uzgajate izravno u tlu, možete ga ostaviti vani čak i zimi, jer podnosi temperature do -10 stupnjeva Celzija. Kasne jeseni ga podrezujte do tla, a u proljeće će vas iznenaditi novim prekrasnim listovima.

Laurel Laurel je zimzeleno drvo koje na sunčanom balkonu dodaje dašak sredozemnog stila. Laurel je jednostavna biljka koja podnosi snažno poslijepodnevno sunce. Ljeti zahtijeva redovito zalijevanje, dok se u jesenju i zimsku sezonu zalijeva rjeđe. Brza rast znači da će biti potrebno obrezivanje, a to možete raditi tijekom cijele godine kako biste održali željeni oblik.

Maslina Maslina je popularna biljka u sredozemnim zemljama, ali dobro će se osjećati i na sunčanim balkonima. Maslina treba dobro drenirano tlo i redovito zalijevanje. Ljeti je preporučljivo zalijevati svaku večer ili jutro. Kasnu jesen premjestite biljku unutra, u svijetlu i negrijanu prostoriju. Tada je zalijevajte rjeđe. U proljeće je ponovno premjestite vani kad nema opasnosti od mraza.

Bugenvilija 

Bugenvilija je tropska biljka koja potječe iz Južne Amerike, ali može uspjeti i u drugim toplim klimama širom svijeta. Poznata je po prekrasnim svijetlim lišćem koje okružuje male bijele cvjetove. Bugenvilija možete uzgajati u posudama na sunčanom balkonu, a s pravilnom njegom može cvjetati mjesecima zaredom. Briga o bugenviliji na sunčanom balkonu nije zahtjevna, ali odaberite dobro drenirano tlo i redovito je gnojite. Bugenvilija treba obilno zalijevanje, ali je važno da tlo između zalijevanja postane lagano suho. Redovito obrezujte svoju bugenvilija kako biste održali oblik i potaknuli novi rast.

Glicinija

Glicinija je prekrasna cvjetna loza koja proizvodi slapove mirisnih, sivo-ljubičastih cvjetova u proljeće. Ova biljka popularna je među vrtlarima širom svijeta i odličan je izbor za balkone i druge manje vanjske prostore. Možete je trenirati da raste uz potporu ili je pustiti da pada prema dolje. Za njegu na sunčanom balkonu odaberite veliku posudu s dobrim drenažom i napunite je dobro odcednim tlom. Glicinija zahtijeva redovito zalijevanje, ali je važno da tlo između zalijevanja postane lagano suho. Redovito obrezujte svoju gliciniju kako biste održali njezinu veličinu i oblik.

Petunije

Petunije su šarene cvjetne biljke koje dodaju boju na sunčane balkone. Petunije najbolje uspijevaju u dobro dreniranom tlu koje sadrži crnu šumu i perlit. Tijekom proljeća i jeseni potrebno je redovito zalijevanje kako bi tlo ostalo lagano vlažno.

Pelargonije

Pelargonije su zimzelene biljke koje mirišu na citrus. Pelargonije su odličan dodatak svakom balkonu ili vrtu jer svojim eteričnim uljem tjera komarce. Pelargonije zahtijevaju dobro drenirano tlo i redovito zalijevanje tijekom ljetnih mjeseci.

Bilje i začinsko bilje

Lavanda, ružmarin, origano, kadulja i timijan popularni su zbog svojeg mirisa i izgleda. Dobro uspijevaju na sunčanim balkonima, a tijekom vrućih ljetnih dana potrebno je redovito zalijevanje. Također…

Kako se brinuti o biljkama na sunčanom balkonu: Da biste svojim biljkama na sunčanom balkonu osigurali dobru njegu, važno je pravilno ih brinuti. Evo nekoliko savjeta za brigu o biljkama na sunčanom balkonu:

Odaberite pravo tlo: Biljke na sunčanom balkonu zahtijevaju dobro drenirano tlo. Provjerite da tlo dovoljno brzo odvodi vodu i ne zadržava previše vlage. Preporučujemo mješavinu crne šume i perlita.
Redovito zalijevajte: Biljke na sunčanom balkonu zahtijevaju redovito zalijevanje jer se tlo brzo isušuje na suncu. Međutim, pazite da ne pretjerujete s vodom jer to može uzrokovati truljenje korijena.
Gnojenje biljaka: Biljkama na sunčanom balkonu potrebna je dodatna prehrana jer ih sunce i toplina iscrpljuju od hranjivih tvari u tlu. Gnojite biljke svaka tri do četiri tjedna organskim gnojivom.
Obrezivanje biljaka: Redovito obrezivanje potiče rast i održava biljke zdravima. Uklonite mrtve listove i cvjetove kako biste potaknuli rast novih.
Zaštita biljaka od vrućine: U vrućim ljetnim danima sunce na balkonu može postati previše jako za biljke. Zaštitite biljke od direktnog sunčevog svjetla tako da ih premjestite na hladno mjesto ili koristite sjenilo.

Biljke na sunčanom balkonu mogu dodati boju, miris i prirodu u vaš dom. Odabirom pravih biljaka i pravilnom njegom, osigurajte da će vaše biljke na sunčanom balkonu rasti i cvjetati tijekom cijelog ljeta.