• U košarici nema proizvoda.

Malo svjetlosti

  /    /    /  Malo svjetlosti

Prikazuje se svih 19 rezultata

Nisko svjetlo je izazov za mnoge ljude koji žele imati unutarnje biljke u svojem domu jer ono može predstavljati izazov prilikom odabira biljaka. Ako tražiš unutarnje biljke koje uspijevaju u niskom svjetlu, nalaziš se na pravom mjestu. U ovom članku ćemo predstaviti osam različitih vrsta biljaka koje se dobro snalaze u niskom svjetlu.

Sansevieria

Sansevieria, također poznata kao maćehin jezik, je biljka koja je popularna zbog svoje sposobnosti preživljavanja u različitim svjetlosnim uvjetima, uključujući nisku svjetlost. Ove biljke su također poznate po tome da proizvode kisik i filtriraju zrak, što doprinosi boljem zdravlju i blagostanju u unutarnjim prostorima. Sansevieria zahtijeva malo vlage, pa je idealna za one koji možda neće svakodnevno paziti na svoje biljke. Treba izbjegavati pretjerano zalijevanje jer to može uzrokovati truljenje korijena. Sansevieria također ne voli previše gnojiva, pa ju možete gnojiti jednom mjesečno.

Zamia

Zamia je biljka idealna za nisku svjetlost. Njeni kopljasti listovi daju poseban šarm unutarnjim prostorima, što je odličan izbor za one koji žele nešto drugačije i jedinstveno. Zamia zahtijeva malo vode, pa je idealna za one koji vole biljke koje ne zahtijevaju previše pažnje. Treba je zalijevati tek kad se zemlja potpuno osuši. Gnojenje nije nužno, ali možete ju gnojiti jednom mjesečno ako želite da raste brže.

Aglaonema

Aglaonema se dobro osjeća u niskoj svjetlosti. Njeni listovi su zeleni s bijelim, srebrnim ili crvenim venama, što joj daje poseban izgled. Aglaonema dobro podnosi i nisku vlažnost zraka, što je čini idealnim izborom za unutarnje prostore. Aglaonema zahtijeva umjereno zalijevanje, što znači da bi zemlja trebala biti lagano vlažna. Imajte na umu da biljka ne voli previše vode jer to može uzrokovati truljenje korijena. Gnojenje nije nužno, ali je preporučljivo za bolji i brži rast.

Pothos (Neon Pothos, Marble Queen, Golden Pothos)

Pothos, također poznat kao Epipremnum, popularna je unutarnja biljka koja se dobro snalazi u niskom svjetlu. Postoji nekoliko vrsta pothosa, uključujući Neon Pothos, Marble Queen i Golden Pothos. Ovi pothosi imaju prekrasne boje i uzorke na lišću, što ih čini odličnim izborom za one koji žele nešto šareno u svom domu. Pothos zahtijeva umjereno zalijevanje, što znači da bi zemlja trebala biti lagano vlažna. Biljka ne voli previše vode, pa je bolje zalijevati je rjeđe. Pothos dobro reagira na gnojiva, pa ga možete gnojiti jednom mjesečno.

Nephrolepis

Nephrolepis ili paprat je unutarnja biljka idealna za nisku svjetlost. Njezino zeleno lišće unosi prirodni osjećaj u unutarnje prostore, čineći sobu živahnom i ugodnom. Nephrolepis zahtijeva redovito zalijevanje, ali zemlja bi trebala biti lagano vlažna. Biljka ne voli previše vode, pa je važno zalijevati je umjereno. Također voli višu vlažnost zraka, pa je odličan izbor za slabo osvijetljene kupaonice. Gnojenje jednom mjesečno potaknut će bolji rast biljke.

Parlour Palm

Parlour Palm je unutarnja biljka idealna za nisku svjetlost. Njezino zeleno lišće obično je jako dugo i nagnuto prema dolje, što joj daje prirodan izgled. Parlour Palm zahtijeva umjereno zalijevanje, što znači da bi zemlja trebala biti lagano vlažna. Biljka ne voli previše vode, pa je važno zalijevati je umjereno. Gnojenje nije nužno, ali je preporučljivo jednom mjesečno ako želite da biljka raste brže. Također, biljka nije otrovna, pa je prikladna za kuće s kućnim ljubimcima.

Phlebodium

Phlebodium, poznat i kao Blue Star, unutarnja je biljka idealna za nisku svjetlost. Njezini srebrno-zeleni listovi prekriveni su nježnim plavim tonom, što biljci daje jedinstven izgled. Phlebodium zahtijeva umjereno zalijevanje, što znači da bi zemlja trebala biti lagano vlažna. Pogodna je za prostore s višom vlagom zraka.

Fittonia

Fittonia, poznata i kao živac ili mozaik biljka, unutarnja je biljka koja je idealna za nisku svjetlost. Njezino zeleno lišće prekriveno je mrežom bijelih vena, što joj daje jedinstven izgled. Fittonia zahtijeva redovito zalijevanje, ali zemlja bi trebala biti lagano vlažna. Odlično raste u posudama jer se brzo širi po cijelom loncu.

Unutarnje biljke mogu biti predivan dodatak svakom domu, ali važno je odabrati biljke koje će se dobro snaći u specifičnim svjetlosnim uvjetima. Svaka od ovih biljaka ima jedinstven izgled i zahtjeve za zalijevanje i gnojenje, pa je važno upoznati se s njihovim potrebama prije kupnje. Pravilnom njegom i pažnjom, ove će biljke uspjeti čak i u prostorima s niskom svjetlošću i osvježiti vaš dom zelenilom i bojama.